Zdravlje

U Novom Pazaru još troje obolelih od korona virusa

Izvor Beta

Novi Pazar jedno je od žarišta korona virusa u Srbiji, a u tom gradu je virus potvrđen kod još tri osobe.

U Novom Pazaru su u poslednja 24 sata zabeležena tri nova slučaja zaraženih korona virusom, pa u ovom gradu sada ima ukupno 25 obolelih, saopštio je danas Zavod za javno zdravlje.

Ukupno je testirano 11 osoba, od kojih je troje bilo pozitivno, dok kod ostalih nije pronađeno prisustvo korona virusa.

Novi Pazar je proglašen novim žarištem korona virusa, a danas je grad posetio predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je zdravstvenim ustanovama uručio 13 respiratora i drugu medicinsku opremu.

U Srbiji je do 6. aprila u 15 časova registrovano ukupno 2.200 slučajeva zaraze korona virusom! U poslednja 24 sata registrovana su 292 pozitivna slučaja korona virusa. Nažalost, u Republici Srbiji umrlo je još sedam osoba u poslednja 24 sata, a ukupno 58.

VAŽNO!

Domovi zdravlja od 1. aprila funkcionišu kao ambulante za korona virus, a ukoliko osetite simptome virusa, odmah idite u dom zdravlja. Od prvog dana aprila moguće je uraditi i test samoprocene na korona virus na sajtu Ministarstva zdravlja.

Policijski čas u Srbiji je produžen, i sada mlađi od 65 godina ne smeju da izlaze od 17 do pet časova radnim danima, a ovog vikenda je uvedena nova mera - zabrana izlaska od 13 h u subotu do ponedeljka u 5 ujutru. Dan kupovine za penzionere je pomeren na subotu.