Zdravlje

Kruševac je novo žarište korona virusa u Srbiji!

Izvor mondo.rs Izvor Beta

U Rasinskom okrugu 88 zaraženih, u samoizolaciji 2.000 ljudi!

Izvor: MONDO/Aleksandar Petković

Pre dve nedelje u Rasinskom okrugu koji obuhvata grad Kruševac i još pet opština registrovan je prvi slučaj korona virusa, a do danas ih ima 88. U samoizolaciji je oko 2.000 ljudi.

Podaci zaključno sa jučerašnjim danom pokazuju da je najviše obolelih, njih 55 iz Kruševca, a među obolelima u tom gradu su dva zdravstvena radnika, koji su u samoizolaciji.

Na infektivnom odeljenju kruševačke Bolnice trenutno leži 61 osoba, a Zavod za javno zdravlje danas u Veterinarski institut Kraljevo šalje 32 uzorka briseva.

Prema podacima Štaba za vanredne situacije do sada su, od posledica korona virusa, preminule tri osobe iz Kruševca.

Gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović rekla je za RTS da se oprema i sportska hala u tom gradu, kapaciteta 150 kreveta, u koju će biti smešteni pacijenti sa najlakšom kliničkom slikom.

Hala će biti pripremljena krajem ove ili početkom sledeće sedmice.

VAŽNO!

Prema poslednjim informacijama, u Srbiji je ukupno zaraženo 2.200 ljudi, a preminulo ih je 58.

Domovi zdravlja od 1. aprila funkcionišu kao ambulante za korona virus, a ukoliko osetite simptome virusa, odmah idite u dom zdravlja. Moguće je uraditi i test samoprocene na korona virus na sajtu Ministarstva zdravlja.

Policijski čas u Srbiji je produžen, i sada mlađi od 65 godina ne smeju da izlaze od 17 do pet časova radnim danima, a uvedena je i nova mera - zabrana izlaska od 13 h u subotu do ponedeljka u 5 ujutru. Dan kupovine za penzionere je pomeren na subotu.