Zdravlje

Korona virus i u Opštoj bolnici u Paraćinu, Ortopedija zatvorena

Izvor Tanjug

Među zaposlenima na Odeljenju ortopedije Opšte bolnice u Paraćinu ima pozitivnih na korona virus. Odeljenje je zatvoreno iz preventivnih razloga.

U opštoj bolnici u Paraćinu zatvoreno je Odeljenje ortopedije, nakon što je potvrđeno da među zaposlenima ima pozitivnih na korona virus, objavljeno je danas na sajtu Skupštine opštine Paraćin.

"Zatvaranje odeljenja je preventivno i privremeno, a u bolnici se sprovode mere dezinfekcije. Sva druga odeljenja rade i normalno funkcionišu", stoji na sajtu.

"Postoji manji broj zaraženih zdravstvenih radnika a jedna sestra i jedan lekar su upućeni na lečenje u Beograd, a ostali su u kućnoj izolaciji i u stabilnom su stanju", navodi se na sajtu.

Na sajtu stoji da Opšta bolnica, zahvaljujući Vladi Srbije i Ministarstvu zdravlja, "ima dovoljne količine kompletne zaštitne oprema".

Bolesnici sa ortopedskim indikacijama šalju se na ortopediju Opšte bolnice u Jagodini, jer je ortopdesko odelenje, iz istih razloga, zatvoreno i u Opštoj bolnici u Ćupriji.

U Paraćinu je, sa jučerašnjim danom, utvrđeno da je 31 osoba pozitivna na koronavirus.

VAŽNO!

Prema poslednjim informacijama, u Srbiji je ukupno zaraženo 2.200 ljudi, a preminulo ih je 58.

Domovi zdravlja od 1. aprila funkcionišu kao ambulante za korona virus, a ukoliko osetite simptome virusa, odmah idite u dom zdravlja. Moguće je uraditi i test samoprocene na korona virus na sajtu Ministarstva zdravlja.

Policijski čas u Srbiji je produžen, i sada mlađi od 65 godina ne smeju da izlaze od 17 do pet časova radnim danima, a uvedena je i nova mera - zabrana izlaska od 13 h u subotu do ponedeljka u 5 ujutru. Dan kupovine za penzionere je pomeren na subotu.