Zdravlje

Vučić: Šta da radimo, da uzmemo sekiru i Bojiću skinemo glavu?

Autor Jovan Terzić

Predsednik Srbije o zaraženim medicinskim radnicima na Institutu za kardiovaskularne bolesti Dedinje i nekim čudnim okolnostima. Nije zadovoljan radom Bojića, ali...

Izvor: ATA Images/ Antonio Ahel

U jeku korona virusa uznemirujuće na sve delovala je vest da je zaraženo 67 zdravstvenih radnika u Institutu za kardiovaskularne bolesti "Dedinje"

Dkirektor te ustanove, Milovan Bojić, konstatovao je da je otkrivena "tempirana bomba" i da je "sprečeno da loše bude još gore", a gostujući na RTS, predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će pomenuta bolnica brzo nastaviti da radi. 

"'Dedinje' će brzo da stane na noge. Ima 12 lekara koji su negativni i još 108 zaposlenih koji su spremni da rade svoj posao", izjavio je Vučić, dodavši da će se srčani bolesnici u međuvremenu lečiti i u Kliničkom centru Beograda.

"Neće to da bude problem i manje me to brine, koliko zauzetost Kovid bolnica iz kojih nam teško izlaze ljudi”, naglasio je.

On je, takođe, rekao da ne postoji država u kojoj je registrovan kovid-19, a u kojoj među zaraženima nema i medicinskih radnika.

"Nemoguće je da se to ne desi. Nije moguće sačuvati lekare i medicinsko osoblje u potpunosti".

Vučić je rekao da je mnogo zamerio direktoru "Dedinja", Bojiću, jer je moralo da bude više opreza i pažnje, a da mu je on odgovorio da su preduzete sve mere.

Zatim je upitao voditeljku:

"Šta da radimo? Da uzmemo sekiru da mu skinemo glavu?".

Predsednik je rekao da ne želi da traži opravdanje za sve ljude, već je najvažnije poštovati sve mere.

"Reč je o teškoj zaraznoj bolesti i teško je pronaći reči i odgovore za sve... Poznajm direktora svake veće bolnice u Srbiji. Svakoga pitam šta mogu da pomognem i šta da donesemo od zaštitne opreme, respiratora... Da nam ljudi ne bi čekali i da ne bi bilo kao u Njujorku, Italiji, Španiji i nekim drugim zemljama".