Zdravlje

U bolnici u SC "Čair" 171 osoba, dvoje prebačeno na Infektivnu

Izvor Tanjug

Od pre četiri dana pacijenti s blažom kliničkom slikom smeštaju se i u halu "Čair". Polovina kapaciteta već popunjena. U privremene bolnice biće pretvoreni i studensti i učenički domovi u ovom gradu.

Izvor: MONDO/Goran Sivački

U privremenoj bolnici u Sportskom centru "Čair" smeštena je 171 osoba zaražena virusom korona sa blažom kliničkom slikom.

Zbog pogoršanja stanja dva pacijenta juče prebačena na Infektivnu kliniku, izjavio je danas koordinator te privremene bolnice doktor Goran Stanojević.

Hala "Čair" je pre četiri dana počela sa prijemom prvih obolelih sa blažim simtomima, a s obzirom na kapacitete koje ima, ostalo je još oko 120 mesta, prenosi portal juznevesti.com

U Nišu će privremene bolnice postati i studentski i učenički domovi, što će omogućiti dodatne kapacitete za smeštaj osoba kod kojih je potvrđena infekcija korona virusom sa lakšim simptomima bolesti.

U ove svrhe priprema se Studentski dom pored Kliničkog centra, čiji je kapacitet oko 200 kreveta, a tu su i dva doma učenika koji imaju kapacitet za oko 240 i 50 osoba.

Ranije su pripremljene i sale u školama "Mika Antić" i "Dušan Radović", gde će se takođe lečiti zaraženi virusom koronom sa blažom kliničkom slikom sa jugoistoka Srbije.

U niškom Kliničkom centru, prema jučerašnjim podacima, na lečenju je 68 pacijenata, od kojih je 17 na respiratoru.

VAŽNO!

Domovi zdravlja od 1. aprila funkcionišu kao ambulante za korona virus, a ukoliko osetite simptome virusa, odmah idite u dom zdravlja. Moguće je uraditi i test samoprocene na korona virus na sajtu Ministarstva zdravlja.

Policijski čas u Srbiji je produžen, mlađi od 65 godina ne smeju da izlaze od 17 do pet časova radnim danima, a uvedena je i nova mera - zabrana izlaska na nivou cele Srbije od petka do ponedeljka. Dan kupovine za penzionere je pomeren na petak od četiri do sedam ujutru.

Tagovi