Zdravlje

Raste broj zaraženih i u Crnoj Gori: Registrovana 3 nova slučaja

Izvor mondo.rs Izvor SRNA

Najnovije informacije o korona virusu u Crnoj Gori...

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

U Crnoj Gori registrovana su tri nova slučaja zaraze virusom korona, čime je broj obolelih porastao na 252, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje.

Od preseka juče u 16.30 časova do jutros analizirano je 107 uzoraka od kojih su tri bila pozitivna na novi virus korona.

Novooboleli su iz Podgorice, a dva su kontakti ranije potvrđenih slučajeva, dok se kod jednog poreklo infekcije istražuje.

U Crnoj Gori najviše obolelih je u Podgorici 127, Tuzima 36, Nikšiću 31, Baru 21, Ulcinju devet. U Andrijevici je zabeleženo sedam slučajeva, Bijelom Polju šest i Herceg Novom po šest, Budvi četiri, Danilovgradu tri i Tivru dva slučaja.

Od početka pandemija u Crnoj Gori su registrovana dva smrtna slučaj, a jedno lice se izlečilo od Kovida-19.

VAŽNO!

Prema poslednjim informacijama, u Srbiji je ukupno zaraženo 2.666 ljudi, a preminulo ih je 65.

Domovi zdravlja od 1. aprila funkcionišu kao ambulante za korona virus, a ukoliko osetite simptome virusa, odmah idite u dom zdravlja. Moguće je uraditi i test samoprocene na korona virus na sajtu Ministarstva zdravlja.

Policijski čas u Srbiji je produžen, mlađi od 65 godina ne smeju da izlaze od 17 do pet časova radnim danima, a uvedena je i nova mera - zabrana izlaska za sve od petka do ponedeljka. Dan kupovine za penzionere je pomeren na subotu.