Zdravlje

U Austriji više umrlih od korone, ali više i izlečenih!

Izvor Tanjug

Već šesti dan, u Austriji je više izlečenih od korona virusa, nego novoobolelih.

Izvor: MONDO / Marko Čavić

Broj lica koja su pozitivna na koronu porastao je u Austriji na 13.120, a broj umrlih dostigao je 295.

Prema podacima Ministarstva zdravlja broj hospitalizovanih pacijenata se proteklih dana stabilizovao.

Trenutno se u bolnici od korona virusa leči 1.086 pacijenata, za 10 manje nego juče.

Kada je reč o pacijentima na intenzivnoj nezi broj je opao za jednog i trenutno iznosi 266.

I dalje drastično raste broj umrlih, koji je u protekla 24 sata porastao za 22, na 295. Time je broj osoba koje su bile inficirane korona virusom u proteklih sedam dana udvostručio.

Prošlog četvrtka broj umrlih iznosio je još 158. Pozitivno se razvija broj izlečenih, koji je dostigao 5.240, što je za 700 više nego juče.

Broj aktivno obolelih, to jest potvrđene infekcije bez smrtnih slučajeva i izlečenih, u proteklih 24 sata je smanjen za oko 450, čime je šesti dan za redom broj izlečenih veći od novozaraženih.

VAŽNO!

Domovi zdravlja od 1. aprila funkcionišu kao ambulante za korona virus, a ukoliko osetite simptome virusa, odmah idite u dom zdravlja. Moguće je uraditi i test samoprocene na korona virus na sajtu Ministarstva zdravlja.

Policijski čas u Srbiji je produžen, mlađi od 65 godina ne smeju da izlaze od 17 do pet časova radnim danima, a uvedena je i nova mera - zabrana izlaska na nivou cele Srbije od petka do ponedeljka. Dan kupovine za penzionere je pomeren na petak od četiri do sedam ujutru.