Zdravlje

Da li će Vučić u samoizolaciju? Ako je bio u kontaktu sa Danilom - HOĆE!

Autor Vladimir Sukdolak Izvor mondo.rs

"Kakva je procedura zavisi da li je ta osoba bila u bliskom kontaktu sa pozitivnom osobom. U skladu sa tim rade se sve dalje procedure i nema nikakvih izuzetaka", rekla je Darija Kisić Tepavčević.

Struka je dan kasnije, na redovnoj konferenciji za medije, upitana da li protokol o izolaciji važi i za predsednika države i da li će Vučić morati da bude testiran i da provede 14 dana u samoizolaciji.


Na ovo pitanje odgovorila je dr Darija Kisić Tepavčević. 

"Protokol je isti za sve, virus ne pravi selekciju, svi smo osetljivi. Kakva je procedura zavisi da li je ta osoba bila u bliskom kontaktu sa pozitivnom osobom. U skladu sa tim rade se sve dalje procedure i nema nikakvih izuzetaka", rekla je Darija Kisić Tepavčević.

"Sve zavisi da li je bio u kontaktu u periodu zaraze, sve osobe koje su bile se testiraju. Period zaraznosti je 48 sati pre pojave i 24 sata po pojavljivanju simptoma. Uzima se da je dve nedelje", dodala je dr Kisić Tepavčević.


Prema poslednjim informacijama, u Srbiji je u poslednja 24 zaražena 201 osoba, a ukupno je zaraženo 2.867 osoba! Testirano je 1.586 uzoraka, od čega je 201 pozitivan. Hospitalizovano je ukupno 1.709 pacijenata, na respiratorima je 127 pacijenata.