Zdravlje

"Čair" pun, pripremaju se dodatni kapaciteti za smeštaj zaraženih!

Izvor mondo.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio da je "Čair" pun, i da je počelo pripremanje dodatnih kapaciteta za zaražene.

Juče je objavljeno da je "Čair", koji je pretvoren u privremenu bolnicu za zaražene korona virusom, skoro pun. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je danas dostavio respiratore u Niš, izjavio je da je ta privremena bolnica puna i da se pripremaju dodatni kapaciteti.

"Odredili smo dodatne objekte u Nišu jer je Čair pun, ali i bolje je da je Čair pun, nego da nam je odmah pun Klinički centar. Proširićemo na više drugih objekata u Nišu, na kraju ćemo pripremiti i kasarnu za lakše bolesnike, hotel Nais i druge hotele. Važno je da imamo i ambulantna vozila sa transportnim respiratorima, ako traje prevoz od tog mesta gde su lakši bolesnici do Kliničkog centra, ako se nekome pogorša stanje", rekao je predsednik.

On je rekao i da je "sreća što smo izgradili Klinički centar", i dodao "ne znam šta bismo da nismo napravili Klinički centar".

Vučić je ponovo zamolio građane da budu disciplinovani i istakao da su pred nama ključni dani: "Narednih 10 dana je bukvalno ključno. Do 20. aprila mislim da se rešava naša sudbina u ovom virusu".

Predsednik je najavio i da će bolnica u Leskovcu i veliki Klinički centar postati kovid bolnice.

VAŽNO!

Prema poslednjim informacijama od 9. aprila u 15 časova u Srbiji je zaraženo 2.867 osoba, a umrlo je 66.

Domovi zdravlja od 1. aprila funkcionišu kao ambulante za korona virus, a ukoliko osetite simptome virusa, odmah idite u dom zdravlja. Moguće je uraditi i test samoprocene na korona virus na sajtu Ministarstva zdravlja.

Policijski čas u Srbiji je produžen, mlađi od 65 godina ne smeju da izlaze od 17 do pet časova radnim danima, a uvedena je i nova mera - zabrana izlaska za sve od petka do ponedeljka. Dan kupovine za penzionere je pomeren na petak.