Zdravlje

Na Kosovu i Metohiji nova 23 slučaja virusa, ali raste i broj izlečenih

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Na Kosovu i Metohiji su sinoć potvrđena 23 nova slučaja zaraze korona virusom, a do sada je na toj teritoriji izlečeno 52 ljudi.

Na teritoriji KiM još 23 osobe zaražene su korona virusom, čime je ukupan broj porastao na 250 od početka pandemije, saopšteno je iz nacionalnog instituta za javno zdravlje u Prištini.

U laboratoriji za molekularnu mikrobiologiju Instituta u Prištini RT-PCR metodom juče je uzeto 189 uzoraka, od kojih su 23 bila pozitivna.

Kako je saopštio institut, registrovano je 18 pozitivnih u opštini Uroševac, dva u opštini Vitina i po jedan slučaj u Đeneral Jankoviću, Prizrenu i Prištini.

Navodi se i da je danas izlečeno 14 pacijenata, dok je ukupan broj izlečenih na KiM 52.

Do sada je na KiM zabeleženo sedam smrtnih slučajeva povezanih sa virusom COVID-19, prenosi Kosovo onlajn.

VAŽNO!

Prema poslednjim informacijama, u Srbiji je ukupno zaraženo 3.105 ljudi, a preminulo ih je 71.

Domovi zdravlja od 1. aprila funkcionišu kao ambulante za korona virus, a ukoliko osetite simptome virusa, odmah idite u dom zdravlja. Moguće je uraditi i test samoprocene na korona virus na sajtu Ministarstva zdravlja.

Policijski čas u Srbiji je produžen, mlađi od 65 godina ne smeju da izlaze od 17 do pet časova radnim danima, a uvedena je i nova mera - zabrana izlaska za sve od petka do ponedeljka.