Zdravlje

Pirotski okrug: 23 osobe pozitivne na korona virus

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Najveći broj obolelih u ovom okrugu potiče iz Pirota,

Prema poslednjim informacijama od 15 h, u Srbiji je još 275 osoba zaraženo korona virusom, a nažalost tri osobe su preminule,

Na području Pirotskog okruga, od ukupno laboratorijski ispitanih 148 uzoraka, 23 su pozitivna. Te osobe su na lečenju ili u kućnoj izolaciji.

Među njima je 20 iz Pirota, dvoje iz Babušnice, i jedan iz Bele Palanke, saopštili su Zavod za javne zdravlje Pirot i Gradski štab za vanredne situacije u Pirotu.

U saopštenju se navodi da je u odnosu na prethodni izveštaj, laboratorijski ispitano još 20 uzoraka, od kojih je jedan pozitivan na kovid-19.

"Ponavljamo da pomenuti statistički brojevi nisu i broj zaraženih, zbog čega apelujemo na poštovanje preporuka i propisanih mera", upozorava se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da broj slučajeva onih koji imaju simptome kovid-19, a bili su u bliskom kontaktu sa laboratorijski potvrđenim slučajevima, iznosi 184, i svi su u izolaciji.

U pirotskoj Opštoj bolnici je sedam obolelih i svi su u stabilnom stanju. Dvoje bolesnika juče je prevezeno u Klinički centar Niš, navedeno je u saopštenju.

S područja Pirotskog okruga danas je uzeto još 10 briseva koji će biti poslati u ponedeljak na analizu, a za pet ranije poslatih, još se čekaju rezultati.

VAŽNO!

Prema poslednjim informacijama, u Srbiji je ukupno zaraženo 3.105 ljudi, a preminulo ih je 71.

Domovi zdravlja od 1. aprila funkcionišu kao ambulante za korona virus, a ukoliko osetite simptome virusa, odmah idite u dom zdravlja. Moguće je uraditi i test samoprocene na korona virus na sajtu Ministarstva zdravlja.

Policijski čas u Srbiji je produžen, mlađi od 65 godina ne smeju da izlaze od 17 do pet časova radnim danima, a uvedena je i nova mera - zabrana izlaska za sve od petka do ponedeljka.