Zdravlje

U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji novi slučaj korona virusa

Izvor Tanjug

Evo gde je najviše zaraženih.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

U srpskim sredinama na KiM u poslednja 24 sata registrovan je jedan novi slučaj infekcije korona virusom, pa je ukupan broj zaraženih sada 45, saopšteno je na pres konferenciji Kriznog štaba u Severnoj Kosovskoj Mitrovici.

Kako je navedeno, novooboleli je iz Zubinog Potoka, prenosi Kosovo onlajn.

Od posledica korona virusa do sada su u srpskim sredinama preminula dva pacijenta - jedan iz Mitrovice i jedan iz Leposavića.

Najviše zaraženih u srpskim sredinama na KiM je u Severnoj Mitrovici - 23, Zvečanu - 11, Leposaviću - 5 Zubinom Potoku - 5 i Gračanici - 1.

Na lečenju u KBC Kosovska Mitrovica nalazi se osam pacijenata, a 24 osobe sa lakšim simptomima smeštene su u Studentskom domu u tom gradu.

VAŽNO!

Prema poslednjim informacijama, u Srbiji je ukupno zaraženo 3.380 ljudi, a preminulo ih je 74.

Domovi zdravlja od 1. aprila funkcionišu kao ambulante za korona virus, a ukoliko osetite simptome virusa, odmah idite u dom zdravlja. Moguće je uraditi i test samoprocene na korona virus na sajtu Ministarstva zdravlja.

Policijski čas u Srbiji je produžen, mlađi od 65 godina ne smeju da izlaze od 17 do pet časova radnim danima, a uvedena je i nova mera - zabrana izlaska za sve od petka do ponedeljka.