Zdravlje

U Crnoj Gori korona virus odneo još jedan život

Izvor mondo.rs Izvor mondo.me

Stariji muškarac preminuo je u Kliničkom centru Crne Gore.

U Kliničkom centru Crne Gore na Internoj klinici danas je preminuo pacijent star 74 godine koji je bio inficiran koronavirusom, saopšteno je iz KCCG-a.

On je treća osoba koja je od pojave koronavirusa u Crnoj Gori, 17. marta, preminula od posledica kovid-19.

"Pacijent je, osim novog virusa korone, imao komorbiditete, odnosno, druge pridružene bolesti", kazali su u KCCG-u. U KCCG trenutno se leči 21 pacijent od kovid-19, od kojih pet u Internoj klinici i šesnaest u Klinici za infektivne bolesti.

"Tri pacijenta su i dalje priključena na respirator ali su svi, trenutno, stabilnih vitalnih parametara", naglašavaju u KCCG-u.

Za pet pacijenata u Klinici za infektivne bolesti danas se čeka drugi negativan nalaz testiranja, čime se stiču uslovi da budu otpušteni iz KCCG.

VAŽNO!

Domovi zdravlja od 1. aprila funkcionišu kao ambulante za korona virus, a ukoliko osetite simptome virusa, odmah idite u dom zdravlja. Moguće je uraditi i test samoprocene na korona virus na sajtu Ministarstva zdravlja.

Policijski čas u Srbiji je produžen, mlađi od 65 godina ne smeju da izlaze od 17 do pet časova radnim danima, a uvedena je i nova mera - zabrana izlaska za sve od petka do ponedeljka.