Zdravlje

Korona virus u Severnoj Makedoniji: Evo kakvo je stanje

Izvor Beta

U Severnoj Makedoniji u poslednja 24 sata registrovano je 68 novozareženih, ukupno 828 obolelih.

U Severnoj Makedoniji je registrovano 68 novih slučajeva korona virusa i ukupni broj dijagnostikovanih pacijenata je 828, objavio je danas ministar zdravlja Venko Filipče.

On je na svom Facebook profilu naveo da su u prethodna 24 sata napravljena 404 testa, tako da je dosada ukupno urađeno 8.057 testiranja na korona virus.

Na respiratorima je, prema podacima koje objavio Filipče, ukupno 14 pacijenata koji su smešteni u dve skopske bolnice - na Klinici za infektivne bolesti i u Gradskoj opštoj bolnici "8. septembar".

Od pojave virusa kovid-19 u Severnoj Makedoniji je izlečen 41 oboleli, 34 je umrlo, tako da su sada na lečenju 753 pacijenta.

Najveći broj potvrđenih slučajeva zaraženih građana je u Skoplju - 312 i u Kumanovu - 200, a na trećem mestu je Prilep sa 72, dok je u ostalim mestima broj obolelih ispod 50 ljudi.

VAŽNO!

Domovi zdravlja od 1. aprila funkcionišu kao ambulante za korona virus, a ukoliko osetite simptome virusa, odmah idite u dom zdravlja. Moguće je uraditi i test samoprocene na korona virus na sajtu Ministarstva zdravlja.

Policijski čas u Srbiji je produžen, mlađi od 65 godina ne smeju da izlaze od 17 do pet časova radnim danima, a uvedena je i nova mera - zabrana izlaska za sve od petka do ponedeljka.