Zdravlje

U Srbiji od korone umrlo 85 ljudi, do danas je najmlađa žrtva bila...

Izvor mondo.rs

Najnovije informacije o korona virusu u Srbiji!

Prema najnovijim informacijama, u Srbiji je u poslednja 24 sata testirano 2.646 uzoraka osoba koje su zadovoljavale kriterijume slučaja, od čega je  424  pozitivnih.

Od korona virusa u poslednja 24 sata preminulo je još 5 osoba, 3 muškarca i 2 žene, prosečne starosti 76 godina. Na respiratoru je 138 pacijenata.

Ukupno je do 13. aprila u 15 časova u našoj zemlji testirano20.958 ljudi, potvrđena su 4.054 slučaja. Hospitalizovano je 2.890 pacijenata.

Od početka epidemije, od posledica infekcije korona virusom preminulo je ukupno 85 osoba, a smrtnost iznosi 2,09 odsto.

Najmlađa žrtva korona virusa u Srbiji do ovog ponedeljka bila je rođena 1983. godište. Nažalost, tokom dana je zabeležena nova najmlađa žrtva, rođena 1994. godine.

"Skretali smo pažnju mladim ljudima da nisu pošteđeni bolesti, da će virus pronaći najosetljivije ili da možda imaju u sebi nešto što ne znaju. Najmlađa osoba je bila 1983. godine rođena. Velika tragedija da tako mlada osoba umre", rekao je na današnjoj konferenciji za novinare Kriznog štaba epidemiolog dr Branislav Tiodorović

Izvor: Ilustracija MONDO/Podaci Institut Batut

Evo kakva je situacija u kovid-bolnicama:

Na Klinici za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije nalazi se 54 pacijenata, u starom delu KC Niš smešten je 201 pacijent, u novom delu njih 59.

U Klinčkom centru Vojvodine leči se 142 obolelih, u KC Kragujevac 91.

U Kliničko-bolničkom centru "Dr Dragiša Mišović" je 303 obolelih, na Klinici za pulmologiju Kliničkog centra Srbije je 79 pacijenata.

U KBC Zemun i KBC Zvezdara smešteno je 340, odnosno 345 pacijenata, u Opštoj bolnici u Pančevu ih je 158. U vojnoj bolnici na Karaburmi je 74 pacijenata.

Oboleli sa lakšom kliničkom slikom smešteni su u privremenim bolnicama, u Beogradu ih je na Sajmu 387, u Hali Čair i hotelu Centroturist u Nišu ih je 292, a u Domu studenata medicinskog fakulteta u ovom gradu smešteno je 170 pacijenata.

U Hali 1 Novosadskog sajma je 170 pacijenata, a u Srednjoj medicinskoj školi u Novom Pazaru leči se 18 obolelih.

VAŽNO!

Domovi zdravlja od 1. aprila funkcionišu kao ambulante za korona virus, a ukoliko osetite simptome virusa, odmah idite u dom zdravlja. Moguće je uraditi i test samoprocene na korona virus na sajtu Ministarstva zdravlja.

Policijski čas u Srbiji je produžen, mlađi od 65 godina ne smeju da izlaze od 17 do pet časova radnim danima, a uvedena je i nova mera - zabrana izlaska za sve od petka do ponedeljka.

Tagovi