Zdravlje

Prva žrtva korona virusa u Gornjem Milanovcu

Izvor Beta

U Gornjem Milanovcu od korona virusa obolelo je 15 osoba, a sada je zabeležen i prvi smrtni slučaj.

Muškarac star 62 godine preminuo je od korona virusa u Gornjem Milanovcu i to je prva žrtva te bolesti u toj opštini, saopštio je danas opštinski Štab za vanredne situacije.

Predsednik Štaba i opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević rekao je da će opština preuzeti sve troškove i organizaciju sahrane, budući da je cela porodica preminulog u izolaciji.

Još šest osoba u Gornjem Milanovcu obolelo je u poslednjih 24 sata od korona virusa i za sada je ukupno 15 obolelih u toj opštini.

U kućnoj samoizolaciji nalazi se oko 180 osoba.

U opštini Gornji Milanovac u poslednja 24 sata zabeleženo je sedam kršenja policijskog časa. Sudija za prekršaje za šest osoba odmah je izrekao kazne, a jedna osoba je zadržana u policijskoj stanici, jer je u alkoholisanom stanju upravljala motornim vozilom.

VAŽNO!

Domovi zdravlja od 1. aprila funkcionišu kao ambulante za korona virus, a ukoliko osetite simptome virusa, odmah idite u dom zdravlja. Moguće je uraditi i test samoprocene na korona virus na sajtu Ministarstva zdravlja.

Policijski čas u Srbiji je produžen, mlađi od 65 godina ne smeju da izlaze od 17 do pet časova radnim danima, a uvedena je i nova mera - zabrana izlaska za sve od petka do ponedeljka.