Epidemija se polako "gasi" u Beogradu i Vojvodini, a evo gde se pojačava

U Beogradu, koji je bio najveće žarište korona virusa, epidemija se polako gasi!

MONDO/Stefan Stojanović

Epidemiolog dr Predrag Kon je gostujući na RTS-u istakao da je situacija u Srbiji što se tiče epidemije za sada dosta dobra.

"Prihvatljivo je ovo što se dešavalo, iako su cife umrlih velike, ali to je moglo da se očekuje u odnosu na ukupno događanje u svetu", poručio je dr Kon, dodajući da virus nije ravnomerno "raspoređen" po Srbiji.

"Sada jasno uočavamo da virus nije ravnomerno raspoređen u Srbiji, postoje delovi gde se epidemija gasi, to se prati kroz procenat pozitivnih u odnosu na broj testiranih – smanjuje se u Vojvodini i Beogradu, a održava se i povećava u okolini Niša – Paraćin, Ćuprija, Aleksinac, Niš, Prokuplje".

On je istakao i da je Požarevac postao jedno od žarišta, ali i da tu polako počinje da opada broj zaraženih.

VAŽNO!

Prema poslednjim informacijama, u Srbiji su zaražene 4.873 osobe, a do sada je zabeležno 99 smrtnih slučajeva.

Domovi zdravlja od 1. aprila funkcionišu kao ambulante za korona virus, a ukoliko osetite simptome virusa, odmah idite u dom zdravlja. Moguće je uraditi i test samoprocene na korona virus na sajtu Ministarstva zdravlja.

Policijski čas u Srbiji je produžen, mlađi od 65 godina ne smeju da izlaze od 17 do pet časova radnim danima, a uvedena je i nova mera tokom Uskrsa - zabrana izlaska za sve od petka do utorka.