Zdravlje

Korona virus potvrđen u 15 domova za stare! Evo kakvo je stanje u Nišu

Dr Daria Kisić Tepavčević je izjavila na današnjoj konferenciji da je širom Srbije u 15 domova za stara lica i Gerontološkim centrima prisutan korona virus.

"U ovom trenutku ima zaraženih u domovima u Nišu. Blacu,Kragujevcu, Smederevu, Novom Pazaru, Progaru...Ova populacija spada u grupu najosetljivijih,pa su u svim domovima i centrima sprovedene maksimalne mere zaštite“, rekla je Kisić Tepavčević.

Ona je izjavila da je u niškom Gerontološkom centru potvrđen virus kod 151 –og štićenika , a kasnije kod još 14 soosba, ali da većina nema simptome.

“U toku jučerašnjeg dana virus je potvrđen kod još 14 osoba. Iako većina nema simptome, svi su transportovani u Kliniki centar Niš. Većina ima blage simptome, ie ili ček nikve znake infekcije. U ovom momentu je veliki broj zaposlenih u izolaciji i njohovo stanje se prati iz sata u sat", istakla je Kisić Tepavčević.

Takođe, na konfernciji je rečeno i da je u "Džonson elektriku" zaražena jedna osoba.

Inače, postoje indicije da su se štićenici ovog Gerontološkog centra zarazili od ljudi iz Italije. Oni su, kako je rekao ministar Zoran đorđević, nedavno bili u kući pored u kojoj je organizovana izložba pasa.