Zdravlje

Prvi pacijenti u privremenoj bolnici u kruševačkoj Hali sportova

Izvor Beta

Prvih 13 pacijenta smešteno je u privremenu specijalnu bolnicu za obolele od korona virusa.

Izvor: MONDO/Goran Sivački

U privremenu bolnicu za obolele od korona virusa sa najlakšim simptomima, u kruševačkoj Hali sportova, primljeno je prvih 13 pacijenata, a u toku dana se očekuje prijem još nekoliko obolelih, podaci su nadležnih.

U ovu bolnicu, koja će zbrinjavati i pacijente koji čekaju drugi negativan nalaz na korona virus, pre nego što budu otpušteni kući, prvi pacijenti stigli su u četvrtak uveče.

Za sada je reč o obolelima sa područja Rasinskog okruga, a prema ranijim najavama nadležnih u tu bolnicu će biti smeštani i oboleli iz drugih gradova, ako za tim bude potrebe.

Inače, privremena bolnica u kruševačkoj Hali sportova ima 130 kreveta, a kompletno je opremljena tokom prethodnih desetak dana.

U ambulantu te bolnice su stigli i novi aparati, po dva ultrazvuka, monitora za praćenje vitalnih funkcija te EKG-aparata.

Epidemiolozi iz Kine koji su tokom ove nedelje obišli bolnicu ocenili su da je dobro uređena te dali savete oko tehničkih detalja.

VAŽNO!

Prema poslednjim informacijama, u Srbiji je ukupno zaraženo 5.318 ljudi, a preminulo ih je 103.

Domovi zdravlja od 1. aprila funkcionišu kao ambulante za korona virus, a ukoliko osetite simptome virusa, odmah idite u dom zdravlja. Moguće je uraditi i test samoprocene na korona virus na sajtu Ministarstva zdravlja.

Uskršnje praznike Srbija će provesti kod kuće - uveden je do sada najduži policijski čas, koji traje 84 sata, odnosno od petka u 17 do utorka u pet časova.