Zdravlje

JOŠ IZLEČENIH: Posle negativnih testova, iz Čaira otpušten 21 pacijent

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Iz privremen bolnice Čair otpušten 21 pacijent, posle dva uzastopna negativna testiranja!

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović rekao je da je iz privremene bolnice u hali Čair juče otpušten 21 pacijent, dvoje u toku dana, a sinoć još 19.

Kod ovih pacijenata urađena su dva uzastopna testa koja su pokazala da su negativni na korona virus čime su ispunjeni uslovi da su izlečeni i upućeni su kući na dalji oporavak, rekao je Bulatović za Tanjug.

Raduje nas da ćemo i narednih dana imati veliki broj testiranja, i očekujemo da danas najmanje tridesetak pacijentata bude otpušteno kući, tako da ima i lepih vesti i nadamo se da će takvih iz Niša biti sve više.

Juče su se stekli uslovi da budu otpušteni iz hale Čair, a ocekujemo da danas bude i iz drugih privremenih bolnica, rekao je Bulatović.

On je zahvalio ministru Branislavu Nedimoviću i saradnicima na obezbeđivanju velikog broja testova, brze procedure i sprovođenja dobijanja rezultata kako onih kod kojih se konstatuje prisutsvo virusa tako i onih kada se steknu uslovi da dolazi do izlečenja.

VAŽNO!

Prema poslednjim informacijama, u Srbiji je 5.690 zaraženih, a 110 je umrlo od korona virusa. 

Domovi zdravlja od 1. aprila funkcionišu kao ambulante za korona virus, a ukoliko osetite simptome virusa, odmah idite u dom zdravlja. Moguće je uraditi i test samoprocene na korona virus na sajtu Ministarstva zdravlja.

Uskršnje praznike Srbija će provesti kod kuće - uveden je do sada najduži policijski čas, koji traje 84 sata, odnosno od petka u 17 do utorka u pet časova.