Zdravlje

IZBEGNUTA KATASTROFA u NIŠU: 150 pacijenata pušteno kući, danas još toliko

Izvor mondo.rs

Sjajne vesti iz Niša, grada u kojem je preko 150 ljudi iz doma za stare zaraženo virusom.

Situacija u Nišu, u gradu u kojem je usled nepoštovanja propisa što zaposlenih, što pacijenata, korona virus ušao u Gerontološki centar, što je za posledicu imalo preko 150 obolelih, stabilizuje se konačno.

"Po prvi put u nekoliko zadnjih dana imamo prelepe vesti iz Niša. Krive koje su pokazivale broj pozitivnih se razvlači, sve je više testiranih, a sve manje pozitivnih.

Broj hospitalizovanih u privremenim bolnicama pada, a broj otpuštenih raste", izjavio je juče doktor Saša Živić, koordinator Kriznog štaba koji je formirala Vlada Srbije.

Nove lepe vesti stižu iz Niša. Tokom poslednja 24 sata iz Kliničkog centra u Nišu iz privremenih bolnica otpušteno je oko 150 pacijenata u 14-dnevnu kućnu izolaciju.

Prethodnog dana otpušetno je isto toliko i sudeći po tom trendu i po broju brzih rezultata, očekuje se da će i tokom današnjeg dana biti pušteno njih oko 150.

U Nišu je u Kliničkom centru trenutno hospitalizovano 529 pacijenata, a u privremenim bolnicama 730.

VAŽNO!

Domovi zdravlja od 1. aprila funkcionišu kao ambulante za korona virus, a ukoliko osetite simptome virusa, odmah idite u dom zdravlja. Moguće je uraditi i test samoprocene na korona virus na sajtu Ministarstva zdravlja.

Uskršnje praznike Srbija će provesti kod kuće - uveden je do sada najduži policijski čas, koji traje 84 sata, odnosno od petka u 17 do utorka u pet časova.

Tagovi