Zdravlje

Novi smrtni slučajevi, novi zaraženi: Kakva je situacija u "komšiluku"?

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug Izvor SRNA

Trenutna situacija u regionu.

U Sebiji je prema poslednjim informacijama od virusa korona obolelo 6.318 ljudi, dok je 122 preminulo. A evo kakva je situacija u komšiluku...

U Crnoj Gori su registrovana tri nova slučaja obolevanja od virusa korona, čime je broj inficiranih porastao na 311. Reč je o osobama iz naselja Tuzi, iz Nikšića i Plava. Slučaj iz Nikšića se istražuje, dok su preostala dva porodični kontakti, kažu u Institutu.

U Bosni i Hercegovini, u Klinici za plućne bolesti Podhrastovi u Sarajevu preminuo je pacijent koji je bio zaražen korona virusom. Pacijent je bio na respiratoru, a njegovo zdravstveno stanje je bilo teško. Od posledica korona virusa umrlo je 50 ljudi u celoj BiH, zaražne su 1.274 osobe su pozitivne na korona virus, dok ih se oporavilo 358. 

U poslednja 24 časa u Republici Srpskoj je testirano 171 laboratorijskog uzorka, a virus korona potvrđen kod još 11 osoba. Trenutno je virus korona u Republici Srpskoj potvrđen kod ukupno 545 osoba, 17 je umrlo, dok su 262 osobe oporavljene od kovida-19.

U proteklih 24 sata u Severnoj Makedoniji potvrđeno je 18 novih slučajeva zaraženih virusom kovid-19, čime se ukupan broj u zemlji od 2,2 miliona stanovnika popeo na 1.225 obolelih. Do danas u Severnoj Makedoniji je izlečeno 200 pacijenata, a ukupno je 12.133 testirano na korona virus.

U Hrvatskoj je tokom poslednja 24 sata registrovano 10 novoobolelih, što je ukupan broj povećalo na 1.881 slučaj. Testirano je do sada 25.610, preminulih je 47, saopštio je na konferenciji za novinare ministar zdravlja Vili Beroš. U bolnicama je 324 bolesnika kod kuće 786, na respiratoru je 18, pet manje nego juče.

U Sloveniji su u protekla 24 sata od korona virusa preminule još tri osobe, čime je ukupan broj žrtava porastao na 77, a prijavljeno je još samo pet novih slučajeva, pa je ukupan broj zaraženih prastao na 1.335, saopštila je danas slovenačka vlada.U bolnicama se nalazi 88 obolelih, a do sada su se oporavila 193 pacijenta.

VAŽNO!

Domovi zdravlja od 1. aprila funkcionišu kao ambulante za korona virus, a ukoliko osetite simptome virusa, odmah idite u dom zdravlja. Moguće je uraditi i test samoprocene na korona virus na sajtu Ministarstva zdravlja.

Uskršnje praznike Srbija će provesti kod kuće - uveden je do sada najduži policijski čas, koji traje 84 sata, odnosno od petka u 17 do utorka u pet časova.