Zdravlje

Posle tri nedelje, u kineskoj provinciji NOVI SLUČAJEVI korona virusa!

Autor SRNA-Rojters Izvor mondo.rs

U kineskoj provinciji Šanksi prijavljen 21 novi slučaj korona virusa!

U kineskoj provinciji Šanksi prijavljeni su prvi slučajevi zaraženih virusom korona u proteklih skoro tri sedmice i u pitanju su ljudi pristigli iz inostranstva.

U Šanksiju je registrovan novi 21 zaraženi iz inostranstva, te sedam slučajeva bez kliničkih simptoma. Svi pristigli su sa komercijalnog leta iz Moskve ka Pekingu.

Usled zabrane sletanja međunarodnih letova u Peking, avion kompanije "Er Čajna" je juče sleteo u Sijan, prestonicu Šanksija, gde je virus otkrilo medicinsko osobe zaduženo za testiranje na aerodromu i ti slučajevi su danas potvrđeni.

Svi zaraženi su kineski državljani.

Prema podacima Nacionalne komisije, u Kini je potvrđeno 82.758 slučajeva virusa korona i 4.632 sa smrtnim ishodom, uključujući 11 preminulih juče.

Kina je juče registrovala 37 novih asimptomatičnih slučajeva virusa korona, što je smanjenje u odnosu na jučerašnjih 49.

VAŽNO!

U Srbiji je prema poslednjim informacijama zaraženo 6.630 ljudi, 125 je umrlo, a 870 je do sada izlečeno!

Domovi zdravlja od 1. aprila funkcionišu kao ambulante za korona virus, a ukoliko osetite simptome virusa, odmah idite u dom zdravlja. Moguće je uraditi i test samoprocene na korona virus na sajtu Ministarstva zdravlja.

U Srbiji je završen najduži policijski čas, a najavljeno je i popuštanje mera.