Zdravlje

"Novi Sad skoro potpuno UGAŠENO epidemiološko ŽARIŠTE"

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Predsednik Srbije kaže da u Novom Sadu ima najmanji procenat zaraženih u odnosu na ostale velike gradove i dodaje da je to "skoro potpuno ugašeno epidemiološko žarište"!

Izvor: MONDO/Predrag Vujić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je epidemiološka situacija u Novom Sadu veoma povoljna i da je to gotovo ugašeno epidemiološko zarište.

"U poslednja tri dana Novi Sad je ubedljivo najbolji po procentima, što znači da tu imamo najniži procenat zaraženih od velikih gradova, bolji čak i od Kragujevca koji je veoma dobar", rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara prilikom obilaska radova na izgradnji brze pruge Beograd-Budimpešta, na deonici Stara Pazova-Novi Sad.

Istakao je da je Novi Sad gotovo ugašeno epidemiološko žarište, ali da moramo da budemo oprezni.

"Epidemiološka situacija je veoma povoljna u samom Novom Sadu i dobro je da se ljudi testiraju i dalje, da bi nam dolazili lakši i srednje laki bolesnici, a ne teški", rekao je Vuičić.

Naveo je da se u Nišu situacija umirila, ali da je i dalje teža nego u Novom Sadu, Kragujevcu i nešto teža nego u Beogradu gde je "pod kontrolom, ali i dalje to nije idealno".

Kako je dodao, situacija u Aleksincu je danas mnogo bolja nego pre tri dana.

VAŽNO!

U Srbiji je prema poslednjim informacijama zaraženo 6.630 ljudi, 125 je umrlo, a 870 je do sada izlečeno!

Domovi zdravlja od 1. aprila funkcionišu kao ambulante za korona virus, a ukoliko osetite simptome virusa, odmah idite u dom zdravlja. Moguće je uraditi i test samoprocene na korona virus na sajtu Ministarstva zdravlja.

U Srbiji je završen najduži policijski čas, a najavljeno je i popuštanje mera.