Zdravlje

Zlatiborski okrug: Dva nova slučaja virusa, 17 izlečenih!

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

U poslednja 24 sata sa područja Zlatiborskog okruga testirano je 20 osoba, od kojih su dve pozitivne na virus korona, a do sada se oporavilo ukupno 17 pacijenata.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Zavod za javno zdravlje Užice saopštio je da su dva nova pozitivna slučaja na Kovid-19 zabeležena u Užicu i Sjenici.

Od početka epidemije do danas testirane su 672 osobe i najveći broj obolelih, ali i izlečenih u Zlatiborskom okrugu beleži Užice - 25 zaraženih i pet oporavljenih.

Sledi Bajina Bašta sa 13 pozitivnih na virus korona i sa četvoro izlečenih, zatim Prijepolje sa devet potvrđenih slučajeva i jednim pacijentom koji se oporavio.

U Novoj Varoši i Priboju registrovano je po sedam slučajeva infekcije, i po jedan oporavljeni pacijent.

Požega i Arilje imaju po šest potvrđenih, a dvoje pacijenata iz Požege se oporavilo.

Sjenica beleži pet pozitivnih i jednog oporavljenog, dok Čajetina ima dva potvrđena slučaja infekcije, a ti pacijenti su se i oporavili.

Broj preminulih od virusa Kovid-19 sa područja Zlatiborskog okruga iznosi sedam, po dva pacijenta iz Prijepolja i Arilja i još troje njih iz Bajine Bašte, Nove Varoši i Priboja.

Kosjerić je jedina opština u tom okrugu koja od početka epidemije nije registrovala nijedan slučaj obolevanja od Kovida-19.

VAŽNO!

U Srbiji je prema poslednjim informacijama zaraženo 6.630 ljudi, 125 je umrlo, a 870 je do sada izlečeno!

Domovi zdravlja od 1. aprila funkcionišu kao ambulante za korona virus, a ukoliko osetite simptome virusa, odmah idite u dom zdravlja. Moguće je uraditi i test samoprocene na korona virus na sajtu Ministarstva zdravlja.

U Srbiji je završen najduži policijski čas, a najavljeno je i popuštanje mera.