Zdravlje

U Bujanovcu virusom korona zaraženo i sedmogodišnje dete

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Među šestoro zaraženih u opštini Bujanovac i sedmogodišnje dete!

Dete iz Bujanovca staro sedam godina zaraženo je virusom korona, izjavila je direktorka bujanovačkog Doma zdravlja Lela Jovanović dodajući da je to ujedno i šesti potvrđeni slučaj u toj opštini.

"Pacijent rođen 2013. godine u subotu je hitno prebačen iz Vranja u Klinički centar Niš i upravo smo dobili potvrdu da je rezultat njegovog uzorka na covid-19 pozitivan", kazala je Jovanović, prenosi portal bujanovacke.co.rs.

Jovanović dodaje da se dete "adekvatno leči", kao i da su odmah preduzete sve mere u skladu sa procedurama, odnosno ukućani su izolovani, a epidemiološka služba istražuje kontakte.

U opštini Bujanovac do sada je potvrđeno šest slučajeva zaraženih virusom korona, a od posledica virusa preminule su dve osobe.

VAŽNO!

Prema poslednjim informacijama u Srbiji je zaraženo 7.276 ljudi, a zabeleženo je 139 smrtnih slučajeva.

Policijski čas je skraćen, i od ove nedelje počinju da rade otvorene pijace, dok je radno vreme prodavnica produženo. Penzionerima je omogućeno da idu u šetnju tri puta nedeljno.

Domovi zdravlja funkcionišu kao ambulante za korona virus, a ukoliko osetite simptome virusa, odmah idite u dom zdravlja. Moguće je uraditi i test samoprocene na korona virus na sajtu Ministarstva zdravlja.