Zdravlje

Lekar iz Loznice pomagao na Infektivnoj u Beogradu, pa se zarazio koronom

Izvor mondo.rs Izvor Kurir

Infektolog iz Opšte bolnice u Loznici koji je bio na ispomoći na Klinici za infektivne i tropske bolesti u Beogradu pozitivan na korona virus.

Opšta bolnica Loznica oglasila se saopštenjem, u kojem se navodi da je lekar infektolog koji je po nalogu Ministarstva zdravlja proveo nedelju dana kao ispomoć na Klinici za infektivne i tropske bolesti pozitivan na Covid-19.

Infektolog je po povratku iz Beograda bio u samoinicijativnoj samoizolaciji u hotelu u Loznici. Prvi test na Covid je bio negativan, i na Infektivnoj klinici u Beogradu mu je rečeno da može da radi na odeljenju infektologije uz pojačane mere zaštite, što je on i uradio, navodi se u saopštenju bolnice.

Drugi ponovljeni test pokazalo je pristustvo infekcije Covid-19, pa je lekar infektolog sanitetom Opšte bolnice Loznica prebačen u Beograd, na Kliniku za infektivne i tropske bolest, i dobrog je zdravstvenog stanja.

Direktor Opšte bolnice u Loznici dr Milan Todorović potvrdio je za "Kurir" da se deset zaposlenih u Opštoj bolnici nalazi u samoizolaciji na osnovu naloga epidemiologa Zavoda za javno zdravlje u Šapcu zbog toga što su bili u kontaktu sa lekarom pozitivnim na koronavirus. Uzeti su uzorci, a rezultati bi trebalo da budu poznati u toku dana, rekao je on.

"Od tih ljudi u samoizolaciji samo jedna osoba je iz uprave bolnice, postupali smo i postupamo u dogovoru sa epidemiologom. Niko nema nikakvih simptoma i, što je najvažnije za građane, naša bolnica najnormalnije funkcioniše", rekao je dr Todorović.

VAŽNO!

Prema poslednjim informacijama u Srbiji je zaraženo 7.276 ljudi, a zabeleženo je 139 smrtnih slučajeva.

Policijski čas je skraćen, i od ove nedelje počinju da rade otvorene pijace, dok je radno vreme prodavnica produženo. Penzionerima je omogućeno da idu u šetnju tri puta nedeljno.

Domovi zdravlja funkcionišu kao ambulante za korona virus, a ukoliko osetite simptome virusa, odmah idite u dom zdravlja. Moguće je uraditi i test samoprocene na korona virus na sajtu Ministarstva zdravlja.