Zdravlje

Pobeđuju korona virus: U Vojvodini sve manje obolelih, prazni se bolnica

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

U Vojvodini je praktično počela epidemija virusa kovid-19 u Srbiji, a broj obolelih potvrđuje da uspešno pobeđuju koronu.

Ukupan broj pacijenata zaraženih kovid-19 infekcijom u AP Vojvodini i dalje opada, pa se u Kliničkom centru Vojvodine (KCV) u Novom Sadu od te infekcije trenutno leći 81, a u Opštoj bolnici u Pančevu 115 pacijenata, saopštio je Pokrajinski krizni štab.

Među obolelima koji su hospitalizovani u KCV, na mehančkoj ventilaciji se nalazi njih devet, a u Opštoj bolnici u Pančevu jedan.

 U privremenoj izolacionoj bolnici u hali 1 Novosadskog sajma, predviđenoj za lečenje obolelih sa lakšom kliničkom slikom kovid 19 infekcije, smešteno je 90, a u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju Junaković u Apatinu 45 pacijenata.

"I pored višednevnog kontinuiranog opadanja ukupnog broja obolelih od kovid 19 infekcije, na građane se apeluje da nastave da se ponašaju maksimalno odgovorno i da primenjuju sve osnovne mere predostrožnosti, poput strogog poštovanja socijalne distance, nošenja zaštitnih maski i rukavica i upotrebe dezinfekcionih sredstava", apeluju iz Kriznog štaba.

VAŽNO!

Prema poslednjim informacijama u Srbiji je zaraženo 7.276 ljudi, a zabeleženo je 139 smrtnih slučajeva.

Policijski čas je skraćen, i od ove nedelje počinju da rade otvorene pijace, dok je radno vreme prodavnica produženo. Penzionerima je omogućeno da idu u šetnju tri puta nedeljno.

Domovi zdravlja funkcionišu kao ambulante za korona virus, a ukoliko osetite simptome virusa, odmah idite u dom zdravlja. Moguće je uraditi i test samoprocene na korona virus na sajtu Ministarstva zdravlja.