Zdravlje

Epidemija u Srbiji: Kraljevo bez novozaraženih, dok u Kruševcu...

Izvor mondo.rs

Presek stanja u Srbiji u poslednja 24 sata.

Od juče poslatih 24 uzorka iz Kraljeva svi su negativni na virus korona, tako da je na teritoriji tog grada i dalje ukupno 29 zaraženih lica.

Danas se u Veterinarski specijalistički institut šalje 32 uzorka iz Kraljeva, a rezultati se očekuju u toku sutrašnjeg dana, saopštio je Štab za vanredne situacije u tom gradu.

U Rasinskom okrugu je u prethodna 24 časa prisustvo korona virusa potvrđeno kod šest osoba, pa je ukupno od početka epidemije u tom okrugu inficirana 261 osoba. Do sada su na području Rasinskog okruga izlečene 62 osobe.

U prethodna 24 sata potvrđeno je petoro inficiranih iz Kruševca, pa je do sada u tom gradu obolelo 198 osoba, a izlečeno 57. Pored novoobolelih u Kruševcu, jedan novi slučaj je u prethodna 24 časa zabeležen u Ćićevcu.

Broj obolelih u ostalim opštinama Rasinskog okruga se nije promenio: u Varvarinu ih je 26, Aleksandrovcu 22, Trsteniku četvoro i Brusu dvoje. Izlečene su po dve osobe iz Aleksandrovca i Varvarina te jedna osoba iz Trstenika.

Broj zaraženih na korona virus porastao je u svim opštinama Pomoravskog okruga i dostigao danas cifru od 566, 44 više nego pre tri dana. I dalje najviše pozitivnih ima Ćuprija - 234, u Paraćinu je 150, u Jagodini 116, u Svilajncu i Despotovcu po 25 i Rekovcu 16, stoji na sajtu Vlade Srbije "Covid 19".

U Ćupriji broj zaraženih je, u odnosu na rezultat od pre tri dana, veći za sedam, u Paraćinu za 12, u Jagodini sedam, u Despotovcu osam, u Svilajncu tri i Rekovcu za sedam.

Još tri osobe u Prokuplju pozitivne su na korona virus, saopštili su danas iz Kriznog štaba, a do sada su evidentirana ukupno 103 slučaja zaraze. Na Infektivnom odeljenju prokupačke bolnice trenutno je hospitalizovano 19 pacijenata.

VAŽNO!

U Srbiji je registrovano 7.779 obolelih od korona virusa, preminula je 151 osoba, a izlečeno je 1.152 ljudi.

Na snazi je policijski čas od petka u 18, do ponedeljka u pet časova, dok će penzioneri moći da se prošetaju u nedelju u za to predviđenom vremenskom okviru.

Domovi zdravlja funkcionišu kao ambulante za korona virus, a ukoliko osetite simptome virusa, odmah idite u dom zdravlja. Moguće je uraditi i test samoprocene na korona virus na sajtu Ministarstva zdravlja.