Zdravlje

DOBRA VEST iz Italije: Ovo se nije dogodilo od prve nedelje karantina!

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Najnoviji podaci iz najteže pogođene evropske zemlje!

U Italiji je u protekla 24 sata od posledica korona virusa preminulo 260 osoba, što je najmanji dnevni porast u broju žrtava od prve nedelje karantina u zemlji, sredinom marta.

Manji broj žrtava zabeležen je jedino 14. marta, kada je prijavljeno 175 preminulih.

U Italiji je do sada ukupno preminulo 26.644 osoba, ali AP napominje da bi broj žrtava mogao da bude značajno veći pošto veliki broj ljudi koji su preminuli u svojim domovima ili u domovima za stare proteklih nedelja nisu testirani na korona virus.

Do kraja marta, u vreme kada je pandemija besnela u Italiji, broj preminulih u Italiji na dnevnom nivou bio je blizu 1.000.

U protekla 24 sata u Italiji je zabeleženo i 2.324 novih slučajeva korona virusa, čime je ukupan broj zaraženih porastao na 197.675.

Premijer Đuzepe Konte najavio je da će se kasnije danas obratiti naciji, koja je željno iščekuje da sazna koje restriktivne mere će biti ublažene do 3. maja.

Zabrana izlaska u Rimu je, inače, dovela do pojavljivanja trave na gradskom trgu koji je inače prepun turista. Pogledajte!

VAŽNO!

Prema poslednjem preseku 26. aprila u 15 časova, u Srbiji je od korone obolelo 8.042, a preminulo 156 ljudi.

Domovi zdravlja funkcionišu kao ambulante za korona virus, a ukoliko osetite simptome virusa, odmah idite u dom zdravlja. Moguće je uraditi i test samoprocene na korona virus na sajtu Ministarstva zdravlja.