Zdravlje

Nestorović o Novaku i vakcinama: Vređaju ga jer ga mrze

Izvor mondo.rs

Pulmolog prof. dr Branimir Nestorović na televiziji komentarisao izjavu Novaka Đokovića o vakcinama.

Izvor: MN Press

Pulmolog prof. dr Branimir Nestorović gostovao je u emisiji "Hit tvit" na Pinku i rekao da Srbija izlazi iz epidemije korona virusa, da će vanredno stanje trajati "najviše još nekoliko nedelja" i da ćemo nakon toga moći sebi da čestitamo.

Nestorović je rekao i da će Srbija biti "ispod 200 mrtvih", i da će po stopi smrtnosti biti daleko ispod drugih evropskih zemalja, a komentarisao je i izjavu Novaka Đokovića o vakcinama oko koje se u svetu podigla velika prašina.

"Novak je bio moj pacijent na početku karijere, pa kada je krenuo na turnire, pa Vimbldon, zamrzeli su ga… Zato ga i sada vređaju zbog izjave o vakcini, vakcini koja još uvek ni ne postoji i pitanje je kada će uopšte biti napravljena. Ljudi tako sede za tastaturom, pišu tvitove, postavljaju svašta na Facebook... Mrze ga, a vakcina im je samo izgovor," rekao je Nestorović.

Komentarišući samo razvijanje vakcine - u svetu se navodno radi na čak 70 mogućih vakcina - Nestorović je kratko rekao da ne zna kada će biti napravljena, ali zna da postoje "veliki interesi" i da će dobit od vakcine biti "oko 450 milijardi dolara".

VAŽNO!

Prema poslednjem preseku 26. aprila u 15 časova, u Srbiji je od korone obolelo 8.042, a preminulo 156 ljudi.

Domovi zdravlja funkcionišu kao ambulante za korona virus, a ukoliko osetite simptome virusa, odmah idite u dom zdravlja. Moguće je uraditi i test samoprocene na korona virus na sajtu Ministarstva zdravlja.