Zdravlje

Američki stručnjaci objavili nove simptome korona virusa!

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Pored groznice, kašlja i gubitka daha, ovo su česti simptomi korona virusa!

Osećaj hladnoće, učestala drhtavica uz osećaj hladnoće, bolovi u mišićima, glavobolja, bol u grlu i gubitak čula ukusa ili mirisa, predstavljaju šest novih potencijalnih simptoma korona virusa koje navode stručnjaci američkih centara za kontrolu i prevenciju bolesti.

Na spisku simptoma do sada su se nalazili groznica, kašalj i gubitak daha, navodi list "Ju-es-ej tudej" (USA Today).

U slučaju otežanog disanja, neprestanih bolova, osećaja pritiska u grudima, poplavelosti usana ili lica, zbunjenosti ili nemogućnosti razbuđivanja, ljudima sa ovim simptomima preporučuje se da odmah zatraže medicinsku pomoć, piše list.

U vezu sa COVID-19 u skorije vreme su dovođeni i neki drugi simptomi, kao što su probavne tegobe i plavičaste ili ljubičaste lezije na prstima ruku ili nogu, a neki lekari čak tvrde da virus može izazvati iznenadni moždani udar kod pacijenata u tridesetim ili četrdesetim godinama usled problema sa zgrušavanjem krvi, navodi list.

VAŽNO!

Prema poslednjem preseku 27. aprila u 15 časova, u Srbiji je od korone obolelo 8.275, a preminulo 162 ljudi.

Domovi zdravlja funkcionišu kao ambulante za korona virus, a ukoliko osetite simptome virusa, odmah idite u dom zdravlja. Moguće je uraditi i test samoprocene na korona virus na sajtu Ministarstva zdravlja.