Zdravlje

Dobra vest: Na Kosovu drugi dan zaredom više izlečenih od novozaraženih

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Na Kosovu i Metohiji je do sada ukupno 790 zaraženih, a preminule su 22 osobe.

Na Kosovu je u utorak registrovano 10 novih slučajeva korona virusa, dok je izlečen 31 pacijent, izjavio je ministar zdravlja Arben Vitija, koji je istakao da je ovo drugi dan zaredom da je na Kosovu registrovano više izlečenih osoba nego novozaraženih.

"Danas je drugi dan kada beležimo ove obećavajuće rezultate. Ujedinjeni i koordinisani i sa predanošću ćemo uspeti. Nega se mora nastaviti kao i ranije, žrtvovanje svakog od nas daje rezultate. Dakle, budimo pažljivi i solidarni kao i ranije", poručio je juče Vitija.

Do sada je ukupan broj zaraženih na Kosovu 790, dok su od posledica korona virusa preminule 22 osobe, prenosi Kosovo onlajn.

U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji u poslednja 24 časa registrovan je jedan novozaraženi koronavirusom, radi se o osobi sa podrucja opštine Zubin Potok, dok je u isto vreme izlečeno pet pacijenata, saopšteno je danas iz Kriznog štaba u Severnoj Mitrovici.

U izveštaju se precizira da su tokom prethodnog dana izlečeni po jedan pacijent sa područja opština Zubin Potok, Zvečan, Leposavić i dva pacijenta iz Severne Mitrovice, prenosi Kosovo onlajn.

U srpskim sredinama na Kosovu do danas je ukupno obolelo 97 osoba, osam je preminulo od posledica virusa kovid-19, dok je više od polovine, njih 52, izlečeno.

U Severnoj Mitrovici do sada je zaraženo 38 ljudi, 19 je izlečeno, a dva lica su preminula. U Zvečanu je zaraženo 23, 17 je izlečeno, a jedna osoba je preminula, u Zubinom Potoku je zaražena 21 osoba, 10 je izlečeno, a preminulo je jedno lice. U Leposaviću je zaraženo 15 osoba, šest je izlečeno, a četiri su preminula, navodi se u izveštaju.

U Kliničko-bolničkom centru u Severnoj Mitrovici leči se deset pacijenata, u Studentskom domu u ovom gradu nalaze se 23 zaražena, na lečenju u Kliničkom centru u Kragujevcu i u Kliničko-bolničkom centru "Dragiša Mišović" u Beogradu hospitalizovana su po dva pacijenta sa Kosova.

VAŽNO!

Prema preseku za 28. april, broj obolelih od korona virusa u Srbiji je 8.497. Ozdravilo je 1.260 ljudi.

Domovi zdravlja funkcionišu kao ambulante za korona virus, a ukoliko osetite simptome virusa, odmah idite u dom zdravlja. Moguće je uraditi i test samoprocene na korona virus na sajtu Ministarstva zdravlja.