Zdravlje

Vučić: Novi problem - povećan broj zaraženih u Beogradu! (VIDEO)

Izvor mondo.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da na osnovu jutrošnjih rezultata u koje je imao uvid "imamo problem sa podizanjem brojeva" zaraženih u Beogradu.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

"Moraćemo da živimo sa koronom...Kako nam se smirilo stanje u Nišu kao rezultat discipline, tako imamo problem sa podizanjem brojeva u Beogradu. Sve je stvar discipline i odgovornost. Ljudi moraju da budu obazrivi i da ne misle da je sve prošlo", rekao je Vučić posle primopredaje pomoći EU i Norveške Srbiji.

Dodao je i ovo: "Gledaćemo što pre da ukinemo vanredno stanje, ali i kad budemo normalno živeli biće to malo pod znakom navoda normalan život".

Od ukupno testiranih 1.843 Beograđana u poslednjih 24 sata pozitivno je njih 90, što je najveći broj i lagani rast u odnosu na prethodnih nekoliko dana, rekao je danas direktor Infektivne klinike KC Srbije Goran Stevanović.

"To je, procentualno gledano, u odnosu na nekoliko prethodnih dana, ponovo najveći broj i ponovo lagani porast. To još nije zabrinjavajuće, jer je u okviru onog što je poželjno, odnosno manje od pet odsto uzoraka testiranih je pozitivno", rekao je Stevanović na konferernciji za medije u Palati Srbija.

On je dodao da najveći deo naše populacije i jeste u Beogradu, što je i najveći faktor rizika za ponovno razbuktavanje bolesti.

Podsećamo, Vučić je najavio sinoć ukidanje vanrednog stanja sledeće nedelje.

"Moramo da sačekamo, da imamo sedam dana ovakvih, kao što je rekao dr Kon. Ne bih isključio mogućnost ukidanja vanrednog stanja već sledeće nedelje, a posle toga nema više policijskog časa", rekao je Vučić.