Zdravlje

Bravo za Jagodinu: NEMA zaraženih u Gerontološkom centru u ovom gradu

Izvor Tanjug

U domu za stare u Jagodini zahvaljujući strogom pridržavanju propisanih mera nema zaraženih korona virusom ni među korisnicima, ni među zaposlenima u ovoj ustanovi.

Gerontološki centar u Jagodini, jedna od državnih ustanova socijalne zaštite za stara lica, nema pozitivnih na korona virus ni među zaposlenima ni među korisnicimna, zahvaljujući striktnim epidemiološkim merama koje sprovodi.

U ovoj ustanovi, u kojoj je smešten 241 korisnik iz više mesta Srbije i zaposleno 120 radnika, uvedena je dvonedeljna organizacija rada, a prva smena je danas završena i počela druga, izjavio je Tanjug direktor Centra Milan Stojanović.

"Prva petanestodnevna smena, za koju su se radnici, na čelu sa mnom i delom rukovodstva dobrovoljno prijavili, uspešno je okončana, i zamenjena, a zaposleni koji su u centru proveli 15 dana sa korisnicima, ispraćeni su pesmom, ovacijama sa terasa i gromoglasnim apaluzom", rekao je Stojanović.

Radnicima druge smene, pre dolaska obavljena je kontrola zdravstvenog stanja i testirani su na kovid 19.

Po pristizanju rezultata, koji su pokazali da su svi testirani negativni, izvršena je zamena smena, objasnio je Stojanović.

Kako u prvoj smeni, tako i u drugoj zaposleni, zajedno sa mnom, će sa korisnicima provoditi 24 sata i truditi se da udovolje svim njihovim potrebama, dodao je Stojanović.

"I nadalje, svakodnevni rad zaposlenih odvijaće se u skladu sa pripisanim epidemiološkim merama, uz obavezno, kontinuirano, korišćenje zaštitne opreme", rekao je Stojanović.

On je dodao da je zaštitnu opremu obezbedilo Ministarstvo za rad, zaopšljavanje, boračka i socijalna pitanja. Ispred zgrade Centra, uz obezbeđenje ustanove, tu je i vojna straža i nije moguće da bilo ko ulazi i izlazi iz ustanove.

"Preduzeli smo sve mere bezbednosti koje je propisala Vlada i nadležno Ministarstvo kako bi se zaštitili korisnici i zaposleni, a koje se poštuju u celosti", podvukao je Stojanović. On je istakao da su mere koje se sprovode u ovoj ustanovi "dobro prihvaćene od svih zaposlenih, jer zaista žele da daju pun doprinos borbi protiv kovida-19, kako ne bi ušao u Gerontološki centar".

VAŽNO!

Ovoga vikenda, zabrana kretanja važila je od petka popodne do subote u pet časova, i ponovo stupa na snagu u subotu u 18 i traje do nedelje u pet ujutru.