Zdravlje

Gde je najviše zaraženih?Beograd i Niš najteže pogođeni, novo žarište je...

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Poslednje informacije o stanju epidemije virusa kovid-19 u našoj zemlji.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Najviše obolelih od korona virusa i dalje je u Beogradu i Nišu, a treći grad po broju zaraženih u Srbiji od danas je Leskovac, najnoviji su podaci objavljeni na sajtu Ministarstva zdravlja.

U Beogradu, u kojem je od početka epidemije najveći broj zaraženih, prema današnjoj statistici, registrovano je ukupno 2.318 obolelih, što čini 26,75 odsto ukupnog broja pozitivnih na korona virus.

Jedno od žarišta virusa bio je i Niš u kojem je trenutno 1.175 obolelih, što je 13,56 odsto od ukupnog broja zaraženih.

Treći grad po broju novoobolelih od danas je Leskovac, a ne Ćuprija kao što je bio slučaj prethodnih dana.

Prema najnovijim podacima, u Leskovcu su zaražene 244 osobe, što je u procentima 2,82 odsto od ukupnog broja registrovanih, a u leskovačkoj bolnici trenutno je 118 pacijenata. Od početka pandemije iz leskovačkog kraja ecidentirano je 384 zaraženih,i to najviše iz Leskovca.

Drugog dana praznika nadležne u malenoj opštini na obalama Puste Reke zabrinuo je broj od 25 novoinficiranih Bojničana. U Vlasotioncu od početka epidemije do danas je mnogo više nego u Bojniku njih 94,u Lebanu je 16 obolelih u Medveđi 4,dok se u malenoj Crnoj Travi tek ovih dana evidentirala jedna osoba inficirana korona virusom... Samo tokom 2. maja u Jablaničkom upravnom okrugu evidentirano je 9 novozaraženih pacijenata. Nažalost jedna osoba iz Vlasotinca je u toku istog dana preminula od posledice infekcije virusom.

U malenoj opštini Bojnik nadležni se ozbiljno zabrinuli povećanim brojem inficiranih u vreme Prvomasjkog praznika. Da li je povećano druženje Bojničana uz prvomajski roštilj,ili dolazak brojnih zemljaka iz drugih opština i inostranstva uslovilo nagli skok inficiranih u Bojniku saznaće se tek tokom naredne sedmice kada stignu poslati uzorci na analizu.

Ćuprija je sa 239 obolelih, odnosno 2,76 odsto, na četvrtom mestu.

Slede Kruševac sa 214 obolelih, Aleksinac sa 192, Valjevo sa 181, Paraćin sa 157, Novi Sad sa 147, Bor sa146...

Više od 100 zaraženih ima i u Prokuplju, Jagodini, Kragujevcu, Smederevu i Pančevu.

Samo jedan registrovan slučaj kovida-19 zabeležen je u Adi, Bačkom Petrovcu, Vitini, Đakovici, Kniću, Kučevu, Novom Kneževcu, Obiliću, Crnoj Travi, Čoki i Štrpcu.

VAŽNO!

Ovoga vikenda, zabrana kretanja važila je od petka popodne do subote u pet časova, i ponovo stupa na snagu u subotu u 18 i traje do nedelje u pet ujutru.