Zdravlje

Francuski nobelovac pisao Novaku: Evo šta mu predlaže da urade zajedno!

Izvor mondo.rs Izvor Večernje novosti

Lik Montanje, koji je uzburkao javnost izjavom da je korona virus veštačka tvorevina, piše Novaku Đokoviću sa ovim predlogom!

Francuski nobelovac Lik Montanje otkriva za "Večernje novosti" da je, uz Novaka Đokovića, veliki obožavalac i Nikole Tesle. Želeo bi da u svojim daljim istraživanjima uz sebe udruži ova izuzetna imena.

Zahvaljujući listu, dobitnik Nobelove nagrade, koji je pronašao virus side, i najbolji svetski teniser stupili su u kontakt. Montanje je u nedavnom ekskluzivnom intervjuu za "Novosti", posvećenom epidemiji korona virusa, izrazio želju da uspostavi vezu sa Đokovićem, ističući da imaju bliske ideje zdravog života.

Čim su saznali da je poznati nobelovac zainteresovan za kontakt, iz Novakovog tima su preko  dopisništva lista u Parizu poručili doktoru Montanjeu da im se javi, i on je listu rekao da "upravo Novaku piše pismo".

Poznati naučnik prenosi šta to veže njega i Novaka - "zdrav život, zdrava hrana, vođenje računa o metabolizmu. I ja se trudim da tako živim".

Profesor, koji ima fondaciju sa sedištem u Ženevi, otkriva nam kako bi on i Novak konkretno mogli da sarađuju.

"Može na više načina da nam pomogne. Prilikom osnivanja instituta, na primer. Znate, ja verujem u snagu elektromagnetnih talasa. To bi moglo mnogo da pomogne medicini."

Novak, kao veliki obožavalac Nikole Tesle, navodno će učestvovati u realizaciji aparata za lečenje sportskih povreda, na osnovu Teslinog kalema, koji funkcioniše preko elektromagnetnih talasa.

"Odlično poznajem rad Nikole Tesle. Bio je pravi genije. Fasciniran sam onim što je dao čovečanstvu. Lečenje o kome govorite je apsolutno moguće. U elektromagnetnim talasima je budućnost medicine," ističe Montanje.

Francuski nobelovac u svom pismu predlaže Novaku da se sretnu i o svemu popričaju. Zasada, to, međutim, neće biti moguće. Francuska ublažava mere izolacije 11. maja, ali avioni će i dalje stajati a granice neće biti otvorene.

Ali, singapurski naučnici smatraju da će 99 odsto epidemije krajem ovog meseca biti za nama. Možda je to prilika da se profesor Motanje i Novak, konačno, sretnu.

"Zašto da ne? Bilo bi to sjajno. Što pre se vidimo, tim bolje. Izgleda da će to ubrzo biti izvodljivo, jer kako mi se čini, virus sve više slabi. Primetio sam da postoje značajne mutacije na virusu u SAD, gde ima veliki broj inficiranih. Mutacije konkretno znače da priroda ponovo uzima stvari u svoje ruke. Trebalo bi videti da li će se tako i nastaviti. Ako je moja hipoteza tačna, brzo ćemo se otarasiti ovog virusa," rekao je nobelovac. A onda će i putovanja, i sport, i susreti ponovo biti mogući.