Zdravlje

Korona virus u regionu: Situacija se smiruje, ali svuda ima novoobolelih

Izvor mondo.rs Izvor Agencije

Evo kakvo je stanje u zemljama regiona.

U protekla 24 časa u Republici Srpskoj je otkriveno još 16 slučajeva korona virusa, a od posledica bolesti preminule su dve osobe. Do sada je u Republici Srpskoj korona virusom zaraženo 985 ljudi, od posledica bolesti preminulo je 43 ljudi, a oporavila se 381 osoba.

U Federaciji Bosne i Hercegovine, u poslednja 24 sata registrovana su četiri nova slučaja korona virusa, a nije zabeležen nijedan smrtni slučaj. Broj zaraženih korona virusom u celoj BiH je porastao na 1.934, a od bolesti se oporavilo 920 osoba.

Posle dva dana bez novootkrivenih slučajeva, u Sloveniji je tokom poslednja 24 sata prisustvo korona virusa registrovano kod šest osoba. Ukupan broj zaraženih porastao je na 1.445. Jedna osoba je i preminula, pa je ukupan broj smrtnih slučajeva u Sloveniji zaključno sa današnjim danom 98.

Hrvatska u poslednja 24 sata beleži još 11 novoobolelih, kao i tri smrtna slučaja. Ukupno je do sada obolelo 2.112 građana, a od posledica kovida-19 preminule su 83 osobe.

U Severnoj Makedoniji, preminula je jedna osoba, a u poslednja 24 sata registrovan je još 21 novi slučaj korona virusa. Ukupno je od posledica ove bolesti preminulo 86 osoba, a broj obolelih porastao je na 1.526. Od ukupnog broja obolelih, izlečeno je 1.013 građana Severne Makedonije, pa je na današnji dan broj aktivnih slučajeva 427.

U Crnoj Gori je u poslednja 24 sata registrovan jedan novi slučaj infekcije korona virusom, a broj obolelih porastao je na 324.