Zdravlje

Lokalna epidemija u Srbiji: Skoro CELO SELO zaraženo virusom korona!

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Epidemija u Srbiji se smiruje, smanjuje se broj zaraženih, ali i dalje je potreban oprez jer virusa ima - tome u prilog govori i podatak da su u vlasotinačkom kraju zaraženi skoro svi meštani sela...

U vlasotinačkom kraju, u selu Jakovljevo vlada prava lokalna epidemija, izjavio je danas direktor bolnice u Leskovcu Nebojša Dimitrijević dodajući da je skoro celo selo zaraženo.

Dimitrijević kaže da i u specijalnoj bolnici u Leskovcu ima najviše pacijenata upravo iz tog sela.

"Imamo najviše pacijenata iz tog sela. Skoro celo selo je zaraženo. Svi su oni međusobno načinili kontakte. Takođe, na lečenju nam je cela jedna petočlana porodica iz Bojnika. Nažalost, trend porasta se u ovom trenutku seli iz gradskih u te male, takoreći zatvorene, seoske sredine, u cele porodice", kazao je Dimitrijević, prenosi jugmedia.rs.

U kovid-bolnicu u Leskovcu do jutros je primljeno 13 novih pacijenata, a kako je rekao Dimitrijević, svi su iz Jablaničkog okruga, najviše iz Bojnika i Vlasotinca.

Inače, u kovid-bolnici u Leskovcu trenutno se nalazi 126 pacijenata od kojih je 85 još uvek pozitivno na korona virus, za 27 se čeka drugi negativni nalaz, a za 14 se još uvek čekaju rezultati testova.

Dimitrijević kaže da se svi pacijenti u leskovačkoj specijalnoj bolnici trenutno osećaju dobro, a da od njenog formiranja u toj zdravstvenoj ustanovi od virusa korona nije preminuo nijedan pacijent.

Važno!

U našoj zemlji je do 5. maja u 15 časova registrovano ukupno 9.677 zaraženih, a 200 ljudi je preminulo.

Srbija od sutra neće biti u vanrednom stanju. Pročitajte koje mere se ukidaju, a koje ostaju na snazi.