Zdravlje

Krizni štab DEMANTUJE da je celo selo zaraženo koronom!

Izvor mondo.rs

Štab za vanredne situacije opštine Vlasotince demantuje informaciju o "celom selu zaraženom koronom".

Izvor: Mondo/ Goran Sivački

Krizni štab opštine Vlasotince demantovao je informaciju koju su preneli leskovački mediji, da je celo selo Jakovljevo zaraženo korona virusom.

Od 267 testiranih u poslednjih 48 sati sa područja Jablaničkog upravnog okruga samo je sedam pacijenata sa pordučja opštine Vlasotince koje ima indikacije inficiranosti na korona virus.

Od tog broja šestoro njih je testirano u vlasotinačkom Domu zdravlja i jedan u leskovačkoj kovid-bolnici gde je i hospitalizovan u toku utorka, 5. maja.

Tvrdnja lokalnog veb-portala da je celo vlasotinačko selo Jakovljevo zaraženo, a koje su preneli pojedini mediji, oštro je demantovana od strane Štaba za vanredne situacije opštine Vlasotince.

"Po još zvaničnom popisu iz 2011 godine,ovo selo ima 336 stanovnika.Trenutno je tamo oko 160 radno aktivnih žitelja. U leskovačkoj kovid-bolnici sa celog Jablaničkog okruga( šest opština) kao i iz istog broja opština iz Pčinjskog okruga ukupno je smešteno 126 pacijenata,pa je pisanje leskovačkog portala netačno," saopštavaju iz Štaba za vanredne situacije u Vlasotincu a prenosi "Agencija publika" u saopštenju dostavljenom medijima.