Zdravlje

Korona virus u regionu: Samo Crna Gora bez novozaraženih

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Najnoviji podaci o virusu korona u regionu...

U protekla 24 sata u Hrvatskoj je potvrđeno šest novih slučajeva zaraze korona virusom, a jedna osoba je preminula.

Od početka epidemije u Hrvatskoj je testirano 41.930 građana, i registrovano je ukupno 2.125 obolelih osoba, preminulo je 86 obolelih, a ozdravila je 1.641 osoba.

U poslednja 24 sata u Republici Srpskoj potvrđen je korona virus kod još 28 osoba, što je ukupni broj povećalo na 1.043. Novi slučajevi su potvrđeni među 519 testiranih uzoraka.

Kako je saopštilo Ministarstvo zdravlja, reč je o 12 osoba muškog i 16 ženskog pola. Šest žena su srednje životne dobi, dve mlađe i osam su starije životne dobi. Tri muškarca su mlađe životne dobi, četiri su srednje, pet muškaraca je starije životne dobi.

Kod devet osoba je utvrđeno da se radi o bliskom kontaktu sa osobama kod kojih je ranije potvrđeno prisustvo novog virusa korona, dok kod ostalih nije navedena jasna epidemiloška veza sa pozitivnim slučajem.

Od posledica kovid-19 preminule su 53 osobe, a oporavila se 391 osoba.

U Republici Srpskoj je od početka epidemije na novi virus korona (SARS-CoV-2) testirano ukupno 15.988 osoba.

U FbiH potvrđeno je 11 novih slučajeva virusa korona, a ti novi slučajevi potvrđeni su u Maglaju, Travniku, Vitezu i Hadžićima.

U Crnoj Gori i dalje nema novoobolelih od korona virusa, pa je broj do sada potvrđenih nepromenjen - 324, podaci su Instituta za javno zdravlje. Broj oporavljenih je 265, dok je trenutno obolelih 51.

Pod nadzorom je 1.206 osoba, a od početka epidemije zvanično je saopšteno da je osam osoba preminulo od ovog virusa.

U Sloveniji epidemija nastavlja da jenjava, o čemu govori podatak da je u poslednja 24 sata potvrđen samo jedan novi slučaj obolevanja, a da preminulih nije bilo, objavljeno je danas na sajtu slovenačke vlade.

U toj zemlji obolelo je ukupno 1.449, a preminulo 99 osoba, prenosi STA.