Oprečna mišljenja

EXIT i dalje u igri? Doktor: Život ne može da stane zbog par pacijenata

Izvor mondo.rs

Dr Nestorović kaže da je odluka o odjavljivanju epidemije više "pravna" nego zdravstvena stvar.

Izvor: Mondo

Član Kriznog štaba, pulmolog Branimir Nestorović rekao je danas ugostovanju na TV B92 da će građani koji žele da putuju morati da se testiraju, a da bi cena testa trebalo da iznosi 6.000 dinara, šro je otprilike 50 evra.

Govoreći o festivalima, kao što su Guča i Exit, Nestorović je rekao da nema razloga da se ne održe i da je odjavljivanje epidemije više "pravni problem", jer su potrebna dva inkubaciona perioda bez ijednog novog pacijenta da se epidemija odjavi, a to je 28 dana.

"To je predugo, ne možemo da čekamo toliko. Moje mišljenje je da treba da se sastane Komisija za zarazne bolesti i kada budemo imali jedan, dva slučaja dnevno da se epidemija odjavi", rekao je on za TV B92.

Dodaje da ne može da se zaustavi život zbog par pacijenata, jer je očigledno da je virus jako slab.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević nedavno je još jednom izrazio sumnju u to da će festivala Exit biti ove godine.

"Ja sam prvi za takve manifestacija, ali ne vidim kako bi mogao da bude održan. Ko će da dođe, ko će da svira, kome da svira?".

Istog miišljenja bio je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je prilikom gostovanja na TV Pink izjavio da, iako Egzit ima veliki ekonomski značaj, ne vidi kako je moguće da se održi bez publike, budući da se mera socijalne distance i dalje snažno preporučuje.