Ex Yu bilans

Korona virus u regionu: Pročitajte najnovije podatke!

Izvor mondo.rs

Dok Slovenija proglašava kraj epidemije, evo kakvo je stanje u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj...

U regionu je situacija sa korona virusom relativno stabilna, ali je Slovenija iznenadila čitavu Evropu objavivši kraj epidemije.

Evo najnovijih podataka o koroni u zemljama regiona! 

U Bosni i Hercegovini ukupan broj obolelih iznosi 2.224, među njima ima i medicinskih radnika. U Republici Srpskoj u poslednja 24 sata preminule su još dve osobe, žene stare sedamdesetak godina, čime je ukupan broj umrlih u BiH porastao na 124.

Severna Makedonija u protekla 24 časa ima 17 novih obolelih, i još dvoje mrtvih od korone. Ukunno je 1.740 obolelih i 97 mrtvih.

U Hrvatskoj trenutno ima 2.222 slučaja zaraze, a ukupno je preminulo 95 ljudi, uz jedan novi smrtni slučaj u poslednja 24 časa, prenose hrvatski mediji.

Slovenija je postala prva evropska zemlja koja je proglasila kraj epidemije, pročitajte razlog za potez koji je zbunio i eminentne slovenačke stručnjake.

U Crnoj Gori je do sada ukupno registrovano 324 obolelih, a ta zemlja od petka popušta mere - neće više biti zabrane kretanja od večernjih do ranih jutarnjih sati, i počinju da rade kafići, restorani i tržni centri.