Vraćanje u normalu

Dom zdravlja u Nišu ponovo otvoren za "ne-kovid" pacijente, ovo su pravila

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Od danas radi u punom kapacitetu.

Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Nakon više od mesec dana, Dom zdravlja Niš od danas se vraća redovnom režimu rada, a sve prostorije centralnog objekta su dezinfikovane i očišćene, dok su svi radnici koji su radili u kovid zoni testirani, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.

Doma zdravlja Niš, koja je bila glavno mesto za trijažu osoba koje su sumnjale da su zaražene virusom korona, od danas radi kao pre 15. marta u punom kapacitetu od 7.00 do 20 časova, kao i 39 stanica i ambulanti.

Sve službe normalno rade samo je ulaz za decu i dalje broj 2, 3 i 4 posebno izdvojen.

Nova kovid ambulanta je smeštena u ambulantu u niškom naselju Duvanište i ona je isključivo namenjena pacijentima s respiratornim tegobama i povišenom temperaturom, odnosno simptomima kovid infekcije.

U Domu zdravlja napominju da svi pacijenti koji ulaze moraju da nose ličnu zaštitnu opremu u vidu maski i rukavica, bez ozbira što centralni objekat nije više kovid zona.

Uzorci za testiranje na virus korona se i dalje uzimaju u montažnom objektu ispred ulaza 1 centralnog objekta, a tu na testiranje dolaze građani koji su imali pozitivne članove porodice, kao i za retestiranje pacijenata obolelih od virusa koji su već jednom na testiranju imali negativan rezultat.