Zdravlje

Južna Amerika novi epicentar virusa: Brazil 2. u svetu po broju obolelih!

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Južna Amerika trenutno je "na udaru" korona virusa, a najteža situacija je u Brazilu, gde ima više od 300.000 zaraženih!

Južna Amerika postala je novi epicentar korona virusa u svetu, a najteže pogođena zemlja je Brazil, dok raste broj smrtnih slučajeva u pojedinim afričkim zemljama koje do sada nisu imale veliki broj preminuli, saopštila je Svetska zdrtavstvena organizacija (SZO).

Možda će vas zanimati

Prema najnovijim informacijama, Brazil je pretekao Rusiju po broju zaraženih korona virusom, i našao se na drugom mestu u svetu, posle SAD. U ovoj južnoameričkoj zemlji do sada su potvrđena 332.382 slučaja.

Samo u poslednja 24 sata registrovano je nešto manje od 20.000 novoobolelih.

U petak je preminulo 1.000 ljudi čime se ukupan broj žrtava popeo na 21.048, saopštilo je ministarstvo zdravlja, prenosi Rojters.

Situacija je prilično ozbiljna i u Argentini - potvrđeno je još 718 slučajeva korona virusa, tako da je ukupan broj zaraženih 10.649, saopštilo je ministarstvo zdravlja te zemlje.

Od posledica infekcije COVID-19 umrlo je još 14 osoba i ukupan broj smrtnih slučajeva dostigao je 433, prenosi TAS S.

Većina slučajeva infekcije (4.606) prijavljena je u glavnom gradu zemlje, Buenos Ajresu. U dva provincije Argentine - Katamarka i Formoza - korona virus još nije potvrđen.

U Argentini je prvi slučaje COVID-19 prijavljen 3. marta, a zemlja je od 19. marta bila u potpunom karantinu.
U maju su ograničenja ublažena, ali Buenos Ajres je i dalje u karantinu.