Korona u regionu

U RS 13 novih slučajeva korone, Slovenija i Hrvatska bez novozaraženih

Izvor mondo.rs

Evo najnovijih informacija o korona virusu u regionu...

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

U poslednja 24 časa u Bosni i Hercegovini korona virus je potvrđen kod 13 osoba, čime je ukupan broj zaraženih u ovoj zemlji porastao na 2.385.

Kako je saopšteno, u Republici Srpskoj su testirana 524 uzorka, a korona virus potvrđen je kod 13 osoba, dok iz Federacije BiH nema novih podataka o novoobolelima.

Možda će vas zanimati

Reč je o po tri osobe su iz Prijedora i Banje Luke, po dve osobe su iz Mrkonjić Grada i Teslića, i po jedna osoba je iz Dervente, Prnjavora i Bosanske Dubice.

Do sada se od korona virusa u BiH oporavilo 1.614 osoba, dok je preminula 141 osoba.ž

U toku jučerašnjeg dana u Sloveniji nisu prijavljeni novi slučajevi zaraze korona virusom niti novi smrtni slučajevi, i to drugi dan zaredom, saopštili su zvaničnici.

U Hrvatskoj u poslednja 24 sata nije zabeležen nijedan slučaj zaraze korona virusom, saopštio je danas Nacionalni štab civilne zaštite.

"Osamdeset deveti dan od pojave koronavirusa, 2.243 ukupno obolelih i 2.023 oporavljenih. Danas se veselimo broju zbog kojeg smo bili odgovorni i disciplinovani. Nula je novoobolelih", napisao je ministar zdravstva Vili Beroš na Twitteru.

U Severnoj Makedoniji preminuo je još jedan pacijent zaražen korona virusom i ukupan broj umrlih se popeo na 113, objavio je danas ministar zdravlja Venko Filipče.

On je na Facebooku napisao da je u prethodna 24 sata sa 744 testiranja potvrđeno 20 novih slučajeva korona virusa, tako da ukupan broj dijagnostikovanih od početka epidemije u Severnoj Makedoniji iznosi 1.941.