Korona u regionu

U Hrvatskoj samo jedan novi slučaj korone, u RS, Sloveniji ima umrlih

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Najnovije informacije o korona virusu u Republici Srpskoj i Sloveniji...

Dve ženske osobe kod kojih je bio potvrđen virus korona preminule su u Republici Srpskoj (RS) u protekla 24 časa, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite.

Sedamdesetjednogodišnja žena preminula je na Univerzitetskom kliničkom centru RS, a u bolnici u Prijedoru preminula je osamdesetjednogodišnja ženska osoba, prenosi RTRS.

U RS su preminule ukupno 102 osobe koje su bile pozitivne na korona virus. Preminule su imale više hroničnih udruženih oboljenja.

U Sloveniji četvrti dan zaredom nije zabeležen nijedan novi slučaj korona virusa, a u protekla 24 sata preminula jedna osoba, čime je ukupan broj smrtnih slučajeva poratao na 107, saopštila je danas slovenačka vlada.

Od juče je testiran 341 uzorak, od kojih nijedan nije bio pozitivan.

U Severnoj Makedoniji u prethodna 24 sata nije registrovan nijedan pacijent preminuo od posledica Kovid-19, objavio je danas ministar zdravlja Venko Filipče.

On je na Facebooku napisao da je u tom periodu registrovano 37 novozaraženih građana korona virusom i 11 izlečenih pacijenta.

U Mađarskoj su od korona viursa u poslednja 24 sata preminule četiri osobe, čime je ukupan broj smrtnih lsučajeva u toj zemlji porastao na 486, saopšteno je na zvaničnom vladinom sajtu za praćenje statistike.

U istom periodu zabeleženo je 28 novih slučajeva korona virusa, pa je ukupan broj zaraženih porastao nja 3.741, prenosi MTI. Do sada se oporavilo 1.690 ljudi.

U Hrvatskoj je u poslednja 24 sata potvrđen jedan novi slučaj korona virusa, čime je ukupan broj zaraženih porastao na 2.244, saopštio je Nacionalni štab civilne zaštite, pbjavioje portal Index. Od početka epidemije u Hrvatskoj je preminulo 99 ljudi.