Zdravlje

U BiH i Makedoniji nove žrtve virusa, Hrvatska 3. dan bez novoobolelih

Izvor mondo.rs Izvor Beta Izvor Tanjug

Evo najnovijih informacija o korona virusu u Bosni i Hercegovini i Sloveniji...

U Bosni i Hercegovini zabeležen je još jedan smrtni slučaj od korona virusa, čime je ukupan broj žrtava od početka pandemije u ovoj zemlji porastao na 151.

Preminuo je muškarac starije životne dobi iz Doboja, koji je bio pozitivan na korona virus i imao više hroničnih oboljenja.

U poslednja 24 časa u BiH je registrovano 17 novih slučajeva zaraze korona virusom, 14 u Federaciji BiH i tri u Republici Srpskoj.

Od početka pandemije u BiH su registrovana ukupno 2.433 obolela, dok se od bolesti oporavila 1.721 osoba.

Svih 14 novozaraženih u Federaciji BiH su iz Tešnja, dok je u RS korona virus otkriven kod tri osobe, iz Banjaluke, Kozarske Dubice i Teslića.

U Sloveniji su u utorak potvrđena dva nova slučaja korona virusa, nakon što je ta država poslednje dve nedelje imala jedan ili nijedan slučaj infekcije dnevno.

U Sloveniji je do sada zabeležen 1.471 slučaj COVID-19, prenosi agencija STA. Nije bilo novih smrtnih slučajeva od korona virusa, pa ukupan broj preminulih ostaje 108, pokazuju najnoviji podaci vlade.

U Severnoj Makedoniji preminula su još tri pacijenta sa korona virusom i ukupan broj umrlih se popeo na 119, objavio je danas ministar zdravlja Venko Filipče.

On je na Facebooku napisao da su preminuli pacijenti iz Skoplja i Struge, stari 47 i 58 godina, koji su duže vreme bili na mehaničkoj ventilaciji i 41-godišnjak iz Tetova.

U prethodna 24 sata sa 622 testiranja potvrđeno je 25 novih slučajeva korona virusa, tako da ukupan broj dijagnostikovanih od početka epidemije u Severnoj Makedoniji iznosi 2.039.

U Hrvatskoj u poslednja 24 sata ponovo nema novozaraženih korona virusom i ukupan broj obolelih od početka epidemije je i dalje 2.244, saopštio je danas Nacionalni štab civilne zaštite.

Ukupan broj preminulih od početka epidemije u Hrvatskoj je 101, a u poslednja tri dana nema novih zaraženih