Bura zbog izjave

Nestorović o izjavi koja je podigla prašinu: Pogrešno sam shvaćen!

Izvor mondo.rs Izvor Kurir

Izjava pulmologa dr Branimira Nestorovića da je imao korona virus podigla je veliku prašinu, a doktor kaže da je pogrešno shvaćen...

Izvor: YouTube/B92/screenshot

Izjava dr Nestorovića da je imao korona virus izazvala je buru u domaćoj javnosti, a čuveni pulmolog kaže da ta njegova izjava nije verno preneta.

On je juče u izjavi za B92 rekao "skoro siguran da sam imao koronu na samom početku jer sam dva dana imao temperaturu i proliv, ličilo je da je to, to. Nisam bio u samoizolaciji jer nije bio trenutak za to i moralo je da se radi. Meni je brzo prošlo, ali nisam nikog inficirao jer sam bio društvenoodgovoran".

Nakon toga je za Kurir rekao da je "pogrešno shvaćen ili pogrešno interpretiran".

"Rekao sam da sam mislio na početku epidemije da sam dobio korona virus. Ali nisam ga imao. Uradio sam brzi test, koji je bio negativan. Dva dana sam imao temperaturu i proliv, i to je prošlo. Nisam nigde tvrdio da sam preležao koronu, već da sam, u početku javljanja simptoma, pomislio da je u pitanju taj virus. A to je drastična razlika ili je u pitanju pogrešno tumačenje mojih rečenica. I još nešto, ja sam lekar - da sam imao koronu, ne bih ugrožavao prvo sebe, pa onda porodicu i druge ljude, i koja korona traje dva dana", rekao je Nestorović.