Slovenci se drže standarda!

Korona virus u regionu: Maribor je od danas "corona free" zona!

Izvor mondo.rs Izvor Agencije

Drugi po veličini grad u Sloveniji je i zvanično "korona fri" po svim epidemiološkim kriterijumima! 28 dana nije registrovan ni jedan slučaj infekcije.

Grad Maribor od danas je "corona free" zona, nakon što 28 dana u drugom po veličini gradu u Sloveniji nije potvrđen nijedan novi slučaj kovida-19.

Poslednji slučaj zabeležen je 30. aprila, prenosi STA.

Možda će vas zanimati

Gradonačelnik Maribora Saša Arsenovič zahvalio je građanima što su se pridržavali mera.

Prema njegovim rečima, u gradu je zabeleženo svega 28 slučajeva virusa što je, kako kaže "podvig" s obzirom na veličinu grada. Prvi slučaj kovida-19 zabeležen je u Mariboru 5. marta, nakon čega su uvedene restriktivne mere.

A u Sloveniji su danas, drugi dan zaredom, potvrđena još dva nova slučaja korona virusa, nakon što su u poslednje dve nedelje beleženi jedan ili nijedan slučaj infekcije dnevno.

Nije bilo novih smrtnih slučajeva, pa ukupan broj preminulih ostaje 108, a ukupan broj zaraženih dostigao je 1.473.

Na korona virus u Sloveniji je testirano 77.210 građana.

U protekla 24 sata u Bosni i Hercegovini su od posledica korona virusa preminule još dve osobe, obe sa pridruženim hroničnim oboljenjima, čime je broj žrtava u ovoj zemlji porastao na ukupno na 153.

Prema poslednjim podacima o epidemiološkoj situaciji, u BiH je registrovano 29 novih slučajeva zaraze korona virusom, a broj ukupno obolelih porastao je na 2.462.

U Federaciji BiH registrovano je 20 novopozitivnih na korona virus, a u Republici Srpskoj 9.

U Severnoj Makedoniji u poslednjih 24 časa zabeležano je 38 novih slučajeva zaraženih virusom kovid-19, dok je petoro hospitalizovanih pacijenata preminulo.

Kako je saopštilo makedonsko Ministarstvo zdravlja, najveći broj zaraženih je u Skoplju - 24. U protekla 24 časa u toj zemlji je urađeno 560 testiranja. Ukupan broj zaražen u Severnoj Makedoniji iznosi 2.077, od kojih je 1.486 izlečeno, 122 osobe su umrle, dok su 469 i dalje aktivni slučajevi.

U Crnoj Gori ni danas nema pozitivnih na korona virus, a podgorički portal CdM piše da, ako taj trend bude nastavljen u toj državi će za pet dana biti proglašen kraj epidemije.

"Od jučerašnjeg preseka stanja završene su analize 155 uzorka među kojima nije bilo novih slučajeva infekcije COVID19", saopštio je danas Institut za javno zdravlje.

Tagovi